Citroenzuur, wat is dat?

Citroenzuur, is dat een chemisch product of is het natuurlijk?  Vroeger werd het gewonnen uit citrusvruchten, zoals de naam al aangeeft. Tegenwoordig wordt het, met behulp van een schimmel,  gemaakt van suiker. Het is dus een natuurlijk product en veilig te gebruiken in de juiste dosering.

Citroenzuur wordt onder andere gebruikt bij het maken van jam en wijn. In jam heb je het nodig om de zuurgraad te verlagen zodat de pectine zijn werk kan doen. Bij het maken van wijn gebruik je citroenzuur om de wijn helder te krijgen.

Ook kun je het gebruiken als biologische toiletreiniger en als ontkalker voor het koffiezetapparaat.

Kijk wel uit als je het gebruikt, het is per slot van rekening een zuur. Zorg dat je het niet in je ogen krijgt.. mocht dat wel het geval zijn spoel ze dan goed uit met water!

Het citroenzuur wat levenvanhetland.nl verkoopt bestaat uit kleine kristallen en bevat 99,8% citroenzuurmonohydraat.  Verkrijgbaar in verpakkingen van 100 of 1000 gram.

Goed verpakt en opgeslagen bij kamertemperatuur kun je citroenzuur zeker 2 jaar bewaren.

Mocht je nog vragen hebben, app of mail gerust.

Plaats een reactie